Zahir

Temat: Haemangioma śledziony, gruczolakorak nadnercza i ...
... (mam nadzieję, że nic się nie pojawi ) Morfologia RBC 7,56 ~~ PLT 125 WBC 8,2 ~~MCV 50 HGB 13,3 ~~MCH 17,7 HCT 38,1% ~~MCHC 35,1 LYM 24,9% MON 8,3% GRA...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=12330



Temat: Chorowitek Vuko
" />Wyniki krwi wskazują na obniżone leukocyty i podwyższone limfocyty co świadczy o przewlekłym stanie zapalnym. Obniżona hemoglobina i MCHC mogą świadczyć o niedokrwistości z niedoboru żelaza. Poza tym obniżone AP,...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=9575


Temat: Chorowitek Vuko
" /> ">Wyniki krwi wskazują na obniżone leukocyty i podwyższone limfocyty co świadczy o przewlekłym stanie zapalnym. Obniżona hemoglobina i MCHC mogą świadczyć o niedokrwistości z niedoboru żelaza. Poza tym obniżone...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=9575


Temat: Insulinoma i choroba nerek u Sari
" />Niedokrwistość obniżone HCT,HGB i RBC, które o tym świadczą. Obniżone MCV mówią o tym, że jest to niedokrwistość z niedoboru żelaza. Podwyższone MCHC(nieprawidłowe krwinki?), obniżone płytki. Podwyższone białe krwinki w...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=11811


Temat: Fredzio na DT staruszek z problemami
" />Biochemia w normie, tylko niski cukier, przyczyną może być stres. W morfologii - obniżone białe krwinki, czerwone krwinki(norma dla samca od 9,7), podwyższona hemoglobina, MCHC i monocyty. Antybiotyk mógł wpłynąć na niskie RBC, podwyższone HGB i MCHC świadczą raczej o odwodnieniu.
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=9379


Temat: Maniuś nam się sypie
" />Z morfologii nieznacznie obniżone RBC, WBC i MCHC, podwyższone nieznacznie HCT - bez większego znaczenia, można uznać, że jest ok. Z biochemii kiepska wątroba - bardzo, bardzo wysoko ALT, wysoka...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=9762


Temat: Maniek bardzo schudł...
" />Wyniki rzeczywiście nie są kiepskie. Ale ja tutaj widzę odchylenia - GPT, HGB, HCT i MCHC - albo zaczyna się dziać coś niedobrego z wątrobą albo rzeczywiście, to wina antybiotyku. Monocyty także podwyższone, białe krwinki sporo obniżone. BUN nieznacznie w górę. Jeśli Pani Doktor uzna, że wątroba nie powinna zostać potraktowana jakimś specyfikiem, to powtórz Asiek po miesiącu te badania jeszcze...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=12726


Temat: Morfologia - wyniki i kilka pytań
CO oznaczają te wyniki?? leukocyty 5,6 tys/ul erytrocyty 4,79 mln/ul hemoglobina 12,4 g/dl hematokryt 37,5 % MCV 78,32 fl MCH 25,92 pg MCHC 33,1 g/dl płytki krwi 126 tys/ul limfocyty 29,1% ... że od jakiegoś czasu mam regularnie obniżone wartości MCV MCH, czasem PLT, łatwo pojawiaja mi się siniaki... czy może to byc jakaś anemia, nawet jeśli hemoglobina i erytrocyty, hematokryt są w...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1838


Temat: Wyniki krwi
Witam, prosze o interpretację badania krwi: WBC 3,4 RBC 4,45 HGB 13,6 HCT 40,7 MCV 92 MCH 30,5 MCHC 33,3 RDW 10,8 PLT 158 MPV 10,5 PCT 0,166 PDW 17,8 OB po 1 godz. - 3 mm Lekarz rodzinny mówi, że nie powinnam się martwić, ale niskie wyniki białych krwinek utrzymują się u mnie już od roku. Często też mam obniżony wynik...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
Witam bardzo prosze o jakies sugestie odnosnie moich wyników wbc 7700 rbc 3840000 hgb 10,8 g/dl hct 34% mcv 88µm3 mch 28pg mchc 32gHb/dl plt 195000 zelazo28µg/dl mam 27 lat 2 miesiące temu urodziłam córeczke, teraz karmie piersią. w czasie ciąży w 7 miesiącu takze Hg byla obnizona tak jak i erytrocyty tez. dodam tez iz wtedy wykryto u mnie w badaniu...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
... pojedyńcze krw. czerwone świeże pojedyńcze bakterie bardzo liczne śluz obfity składniki mineralne obfite fosforany bezpostaciowe i co może oznaczać jak MCHC mam obniżone (wynik 32,5g/dl) i zawyżone LYMF ( wynik 37.7%)...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Obniżone granulocyty
... MONO% 5,08 EOS% 2,24 BASO% 0,85 GRAN 2,0 - 2,5-6,5 LYM 2,7 MONO 0,26 EOS 0,11 BASO 0,04 RBC 4,13 HGB 12,6 HCT 37,5 MCV 90,8 MCH 30,6 MCHC 33,7 RDW...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1805


Temat: Przeszkadza mi moja budowa ciała
elektrolitowej, ale obniżone jest dosłownie minimalnie. Być może wszystko w porządku ale.. nie jesteś zestresowany osłabiony?
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1669


Temat: Hemoglobina wyniki badań - hemoglobina niska
Hemoglobina (HGB, Hb) Norma: Kobiety: 11,5-16,0 g/dl (7,2-10,0 mmol/l) Obniżenie poziomu hemoglobiny jest na ogół spowodowane niedokrwistością. Średnia zawartość hemoglobiny(MCH) Norma: 27-31 pg Zmniejszenie średniej zawartości hemoglobiny może być spowodowany przez zaburzenia wodno-elektrolitowe typu przewodnienia hipotonicznego i niedokrwistości. Średnie stężenie hemoglobiny (MCHC) Norma: 33-37 g/dl Zmniejszenie MCHC może być spowodowane przez zaburzenia wodno-elektrolitowe typu hipertonicznej hiperhydracji i niedokrwistości z niedoboru żelaza. Polecam...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4822


Temat: Paciorkowiec b-hemolityczny gr.C
... MCHC 33,9 RDW 12,2 MPV 9,6 PDW 16,6 OB 20 w moczu 0-2 krwinki biale w polu widzenia ratunku, czy to znowu ten rumien? starania o dziecko pewnie musze zawiesic...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2699


Temat: WYNIKI BADAń w ciąży
... MCH 29,20 MCHC 34,20 RDW 14,20 PLT 328,00 MPV 10,40 NEU 77,70%(podwyższone wg norm laboratorium) LYM 15,60% (obniżone wg norm laboratorium) MID 6,70% MOCZ: wszystko w normie tylko osad... nabłonki płaskie,...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5414


Temat: Prośba o analizę wyników badania krwi
no nic dziwnego że pani się czuje słabo , erytrocyty obniżone a pozostałe parametry ( Hb , HCT , MPV , MCHC , MCH ) w dolnych granicach normy czy był...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=7909


Temat: wyniki badań
... w związku z morfologią obniżoną. Hematokryt 32 Hemoglobina 11,1 (a była 14 w pierwszym miesiącu) Krwinki czerwone 3570000 Krwinki białe 9600 MCHC 34 MCH 31 MCV 91 Mocz: odczyn zasadowy,ciężar właściwy...
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=7189


Temat: Nie do końca na temat ale może ktoś wie...
... 37 - 47 (tego też jakoś mało ) MCV - 90,6 fl norma 80 - 99 MCH - 32,4 pg norma 27 - 35 MCHC - 35,7 g/dl norma 32 -...
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=6486


Temat: Chora kotka - wyniki - proszę o pomoc
... kilka słów interpretacji tych wyników? Niepokoi mnie zwłaszcza radykalnie obniżone WBC. Dziękuję serdecznie
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=1291


Temat: Obniżona ilość trypsyny
... MCHC-32.7 Leukocyty-6.5 Pałeczki-1 Segmenty-76 Limfocyty-18 Monocyty-5 Płytki-329 ALAT-60 ASPAT-58 AP-18 Mocznik-22.5 Kreatynina-2.70 Glukoza-117 Białko C-6.9 AMYLAZA-447 Trypsyna - pierwszy wynik 40% drugi 30%. Lamblie i pasożytów nie wykryto. Pisesk niestety jest...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=11242


Temat: wyniki krwi kota - jakie sugestie?
metoda MGG pałeczkowate 3% neutrofile 36% eozynofile 6% limfocyty 55% uwagi: w obrazie liczne agregaty płytek; liczka płytek fałszywie obnizona. Do tego: kreatynina: 1,93 [ w mg/dl chyba ] mocznik: 63,1...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=1028


Temat: kotek nie je, nie pije, zwraca
wyniki krwi zrobiłam od razu ale weterynarz nic poza tym nie zlecił. Krew: WBC 4.9 obniżone, RBC 11.20 podyższone, HGB 16.2 podwyższone, HCT 51.1 podyższone, PLT 255 obniżone, MCV 46, MCH 14.4, MCHC 31.7, RDW 15.7 obniżone, MPV 9.9, LYM 1.1 obnizone, MON 0.4, GRA 3.4, BUN 22mg/dL, ALT 62 U/L. Wczoraj tj.18go troszkę podjadła i oddała kał niewielki. Dziś też troszkę...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=12669


Temat: Morfologia - normy dla dzieci
3.5-5.0 Najczesciej mamy do czyneinia z obniżeniem RBC- w niedokrwistosci. HGB czyli stęzenie hemoglobiny norma w granicach 10-11 do 14-16, nieco nizsze sa normy dla dzieci natomiast wyższe dla męzczyzn niz dla kobiet. Obniżenie swiadczy o niedokrwistości HCT-hematokryt- jest to procentowa zawartośc krwinek we krwi norma około 32-45 dla kobiet,nieco wyzsza dla męzczyzn, obnizony HCT równiez moze świadczyć o niedokrwistosci natomiast bywa podwyższony u dzieci po wymiotach i biegunkach i świadczy wtedy o odwodnieniu i zageszczeniu krwi. MCV to średnia objetosci krwinki norma średnio około 80-96 ale dla dzieci nieco niższa obnizona MCV bywa w niedoborze żelaza a podwyzszona w niedoborze witaminy B12 dwa pozostałe parametry MCH i MCHC nie sa az tak istotne, mówia o stezeniu hemoglobiny w krwince, MCH 27-33, MCHC 32-36...
Źródło: leidis.com.pl/viewtopic.php?t=210


Temat: Ploteczki 2010 ;-)
odebrałam wyniki i mamy tak: IgE całkowite: 60.47 IU/ml z tego co jest na wyniku to norma jest <60 a Morfologię mamy tak: przy wskaźniki czerwonokrwinkowe i tam MCHC 32.3 czyli niby lekko obniżone bo jest norma do 32,4 płytki krwi i MPV ma 10.5 a norma jest do 10.0 Rozmaz (pomiar automatyczny) a tam MONO ma 0.2 a jest norma do...
Źródło: tik-tak.pl/forum_dla_rodzicow/viewtopic.php?t=770


Temat: [Szczecin] Adopcja kota - Gacuś - Filmy i zdjęcia!
krwi (obniżone) 239 10^9/l (norma 300-800 10^9/l) MPV (obniżone) 10.8 fl (norma 12-17 fl) Jutro po szczegółowej konsultacji i interpretacji dam znać. Edit 10.06.2010: *) ALR = alarm lub alert
Źródło: forum.kociadolina.pl/viewtopic.php?t=132


Temat: Czy dobrze karmisz swój mózg?
" />tomakin, Leukocyty 5,7 (4-10) Erytrocyty 4,89 (3,80-4,40) Hemoglobina 14,2 (12,0-16,0) Hematokryt 42 (37,0-47,0) MCV 85,9 (80,0-100,0) MCH 29, (27,0-31,0) MCHC 33,8 (32,0-36,0) Płytki krwi 247 (130-400) Anitocytoza erytrocytów 13,5 (11,5-16,0) ... wypadajace włosy bezsenność z atakami nagłej paniki i strachu, przyspieszone bicie serca ( następne dni mój organizm musi sie regenerować po takim szaleńczym biciu serca) - obniżone libido - w trakcie...
Źródło: lith.nerwica.com/viewtopic.php?t=13647


Temat: Problemy jelitkowe - pasożyt ?
... lekko podwyższoną kreatynine ale nerki są ok, badalismy mocz, kreatynina może być podwyższona na wskutek odwodnienia organizmu o czym swiadczy obnizony hematokryt gdyż do momentu odrodzenia się kosmków w jelitach a...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=986


Temat: Nerki i nadnercza Fazzego
" />Obniżone RBC, MCH, MCHC - może świadczyć o na prawdę lekkiej niedokrwistości. Obniżone limfocyty. ALT, AP nisko. Podwyższona kretaynina i poziom glukozy. Wyniki nie są tragiczne. Czekamy na dalsze dobre!...
Źródło: fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?t=9572


Temat: Wyniki krwi
witam, wyniki morfologii mam dobre, jedynie obniżone MCHC - mam 31,9, a norma to 32 - 37. wydaje mi się, że to nic takiego, zaledwie obniżone o 0,1. wolę jednak się...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Interpretację wyników morfologii
41,3 (%) Wskaźniki czeronokrwinkowe: MCV - 109,7 (f) --- czyli podwyższone MCHC - 35,7 (g/dl) MCH - 39,1 (pg) --- czyli podwyższone RDW - 13,5 (%) PLT - 296 (10 do pot3/µl) MPV - 11,3 (f) ROZMAZ (pomiar automatyczny): wart.b NEUT - 2,82 (10 do pot3/µl) % NEUT - 58,3 (%) wart.b LYMPH - 1,26 (10 do pot3/µl) --- czyli obniżone %...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5929


Temat: KIRA KULEJE
1 do 1,7) Mocznik = 38,6 mg/dl (w normie) Albuminy = 3,25 g/l (obniżona, widełki 3,3 do 5,6) Białko całkowite = 5,8 (w normie) Cholesterol = 274,8 mg/dl (w normie) Fosfor ... (widełki 98,7 - 115,6) Wapń 2,6 mmol/l (widełki 2,25 - 3) Morfologia Hematokryt 36,02 % (widełki 37-55) MCV (ŚOK) 53 fL (widełki 60 -77) MCHC (ŚSH) 37 g/dl (widełki 32-36) %...
Źródło: sharpei.webd.pl/viewtopic.php?t=3026


Temat: badanie krwi u szczeniaka
Witam ponownie Moja sunia skończyła rok, oto jej nowe wyniki. Porównałam z normami i widzę, że ma nieco przekroczone ALT, obniżone segmenty i tym samym leukocyty oraz nieco podwyższone żelazo. Robiłam ... apetytem. Załączone niżej wyniki przeliczyłam na jednostki SI: Morfologia z rozmazem (do profilu) L. Erytrocytów 6,66 Hemoglobina 10,3 Hematokryt 0,44 MCV 66,0 MCH 1,5 MCHC 23,4 Płytki krwi 458 Krwinki bez...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8279


Temat: fatalne wyniki badania krwi - prośba o poradę
obniżone. temperatura znacznie obniżona 34,6.Obawy w domu jakie zaobserwowałam to wypił całe picie jakie miał w miseczce a jak mu dałam jeszcze to prawie zasnął nad nim. Kicia dzień wcześniej zachowywał...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9222


Temat: Staphylococcus aureus i Streptococcus viridans
... 53,7 4,28 LYM: 36,1 2,88 MON: 7,9 0,63 EOS: 1,5 0,12 BAS: 0,8 0,06 ALY: 1,2 0,09 LIC: 1,2 0,10 RBC: 5,11 10^6/mm^3 HGB: 16,5 g/dl HCT: 50,0 % MCV: 98 um^3 MCH: 32,3 h pg MCHC:33,0 g/dl RDW: 12,1 % PLT: 201 10^3/mm^3 MPV: 8,2 um^3 PCT: 0,164 % PDW: 13,5 % Podałem wszystko tak jak było napisane, bo...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2754


Temat: Pomoc w diagnozie...
Krwinki czerwone T/l/: 6,52 Hemoglobin /g/dl/: 8,2 Hematokryt /%/: 31,3 MCV /fl/: 48 MCH /pg/: 12,6 MCHC /g/dl/: 26,2 RDW /%/: 26,2 Płytki krwi /G/l/: 217 Kolejne badanie sprzed paru dniu pokazało ze białe krwinki rosna w zastraszającym...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=6944