Zahir

Temat: wysoki kwas moczowy, podwyzszone RBC i TSH
Witam Prosze o interpretacje wynikow. EO% 5,6 ( norma 1-5) RBC 5,68 ( 4-5) HGB 9,5 ( 7,5-10) HCT 44,7 (37-47) MCV 78,7 (84-94) MCH 1,67 ( 1,7-2,1) MCHC 21,3 (19-23)...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3878



Temat: Morfologia-wyniki
CV ma 14,9%, ( H - podwyższone) RDW- SD 45,5, PLT ma 416, MPV ma 9,0, PDW ma 16,9 PCT ma 0,374%,
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=6384


Temat: Morfologia-wyniki
A to moje wyniki proszę o pomoc: Bo nie wiem z jakiego powodu mogę mieć podwyższone RDW HEMATOLOGIA: Morfologia : Krwinki białe 7,02 Krwinki czerwone: 4,77 Hemoglobina: 13,10 Hematokryt: 38,70 % MCV: 81,20 MCHC: 33,90 MCH: 27,50 % MICRO: 3,10 % % HYPO: 1,10 % M%H: 2,70 %MH CHCM: 32,40 CH: 26,20 RDW: 14,80% H- powyżej PLT: 289,00 MPV: 6,90 L- poniżej...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=6384


Temat: Interpretacja wyników badań.
PCT % 0.2 ( 0.1-0.5) Pdw % 13.5 ( 0.8-18.0) Panie doktorze prosze o interpretację poniewaz naczytałam sie że podwyższenie lymfacytów prowadzi do białaczki i sie martwię , dodam że nie jestem w ciąży po 5 miesiącach starań. Nie czuję się zle , nie wiem czy podwyższenie może byc spowodowane infekcją od 8 zęba którego niedługo idę usunąć ? Dziękuję.
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=6142


Temat: "Śląski duet" mix spaniela, mix jamnika, ON-ka, dachowiec, pers, niufek i benka !
średnia objętość krwinki czerwonej (MCV) obniżona, wskaźnik średniej masy hemoglobiny w krwince czerwonej (MCH) poniżej normy, średnie stężenie hemoglobiny w krwince czerownej (MCHC) powyżej normy, rozkład objętości krwinek czerownych (RDW) powyżej...
Źródło: dogomania.pl/showthread.php?t=117618


Temat: KTO MIAŁ LUB MA PSA CHOREGO NA NERKI ?
... Hemoglobina 14,7 g/dl - norma MCV 71,6 fl - norma MCH 23,6 p g - norma MCHC 33,0 g/dl - norma RDW-CV 12,9 % - ? PDW 12,2 fl - ?...
Źródło: dogomania.pl/showthread.php?t=2009


Temat: Wyniki badań-proszę o interpretację
NEU% 44.3% (45.0-70.0) LYM# 2.8 MXD# 0.9 NEU 3.0 RDW 13.6% (11.0-15.0) PDW 17.4 (6.1-17.0) (czemu to podwyższone?) MPV 12.10 (6.80-12.00) (czemu to podwyższone?) P-LCR 41.7% (6.0-43.0) OB 2 (<8.0) Ogólne...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1865


Temat: czy to jest anemia
25-156) leukocyty 5.08( 4,2-11) erytrocyty 4.76( 3,7-5,1) hemoglobina 14.1( 12-16) hematokryt 42( 37-47) % MCV 88.2(80-99) MCH 29,7 ( 27-35) MCHC 33,6( 32-37) CHCM 33,5 płytki krwi 321( 130-400) limfocyty 42,4( 20-45)% neutrofile 44,6( 40-70)% eozynofile 1,9( 1-5)% bazofile 0,5( 0-1)% monocyty 5,2 ( 3-8)% LUC 5,5 ( 0-4)% podwyższone! RDW 12,7% HDW 2,16 MPV 7.9 pct 0.25 pdw 63,2 Proszę powiedzieć...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1143


Temat: Interpretacja wyników badania krwi.
... - 94,4 MCH - 30 MCHC - 31,8 RDW - 13,4 PLT - 178 MPV - 9 OB - 14 amylaza - 67 białko całkowite - 7 Fosfataza alkaliczna - 98...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1625


Temat: Limfocyty
strasznie się boję. oto wyniki: wbc 10,5 rbc 4,75 hgb 12,8 hct 38,20% plt 361 pct 0,322% mch 27,0 mcv 81 mchc 33,5 rdw 13,3 mpv 8,9 pdw 13,3% lymf %...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=1786


Temat: odebrane wyniki
odebrane wyniki   Właśnie odebrałam wyniki mojego synka ze szpitala, ma zapalenie gardła, podwyższoną temperaturę (do 38 stopni), obecnie jeszcze ząbkuje i boli go lewa rączka(nie można dotknąć jego nadgarstka i paluszków, ... MCV: 73,2 um MCH: 24,9 pg MCHC: 34,1/dl RDW:14,4% PLT: 199 10/ mm pał.8% seg.27% limf. 54% mon.11% BIAŁKO CRP : 35,6 mg% Białko całkowite : 5,99g% Proszę o radę i...
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=97605


Temat: co jest kici?
hemoglobina- 2.9 hematokryt 8,2 MCV 72,1 MCH 25,6 MCHC 35,5 płytki krwi 110 krwinki- dosc znaczna polichromazja, nieznaczna poikilocytoza, nieznaczna anizocytoza erytrocytów leukocyty-9,73 limfocyty- 18 monocyty-0 kwasochłonne-0 pałeczki-26 segmenty-56 OB po...
Źródło: wetdoktor.pl/forum/viewtopic.php?t=2348


Temat: Golden Madox
... psow i wg mnie wszystkie są w normie. Owszem - białe krwinki troche podwyższone ale czy to powod by od razu "ładować" w niego antybiotyk? Dostaliśmy coś podskornie a po 3...
Źródło: dogomania.pl/showthread.php?t=29009


Temat: morfologia 6-cio latka
Atenko Cytat: hematokryt przy takich krwinkach czerwonych musi być odpowiedni do nich, wiec dosyć wysoki, nie napisałaś ile jest, a podwyższony stan może oznaczać np. odwodnienie, hematokryt ma 39.7 (31-41) co ... 12.7 (10.8-16.2) g/dL Hematokryt 37.1 (32-48) % MCV 79.8 (69-103) fL MCH 27.3 (23.2-34.8) pg MCHC 34.2 (27.2-40.9) g/dL Anizocytoza erytrocytów 13.8 (11.5-16) % Płytki krwi 286 (130-400) x10^3/ul WZóR ODSETKOWY...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=903


Temat: Co może jeść kot z PNN
podwyższone) PRO 100 mg/dL (zaznaczono, że podwyższone) URO 0.2 E.U./dL NIT Negative LEU Small Morfologia z dzisiaj: WBC 19.67 +10^9/l norma 5.5 ---- 19.5 LYM 5.40 10^9/l norma 1.5 ---- 7 ... MCH 15.5 pg norma 12.5 ---- 17.5 MCHC 344 g/l norma 300 ---- 360 RDWc 18.6 % PLT 610 10^9/l norma 300 ---- 800 PCT 0.74 % MPV 12.1 fl norma...
Źródło: esza.pl/viewtopic.php?t=564


Temat: Tarczyca- forum Konrado poleca, bo...
... te "podwyższone" normy w morfologii i to co normy przekracza. Wcześniej moja morfologia była idealna, a odkąd mam problemy z tarczycą, to mam stale przekroczone w jakiś sposób np. te białe...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3862


Temat: Rocznica
... ocenić, czy stosunkowo wysokie dawki promieniowania naturalnego może zmienić parametry humoralne, przeprowadzono eksperyment na mieszkańcach VHLNRAs z Ramsar, na stałe mieszkający w domach o podwyższonym poziomie promieniowania naturalnego. Badano immunologiczne takie...
Źródło: zapomniane.yoyo.pl/viewtopic.php?t=456


Temat: Tężyczka? Choroba na tle reumatycznym? Pomocy
... normie, lekko podwyższony poziom kreatyniny (0,78 mg/dl), MCH lekko poniżej normy – (29,6pg) MCHC zaś lekko powyżej lub w górnych granicach. Hormony tarczycy są w porządku. Badanie MR głowy wykazuje prawidłowy...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1061


Temat: Morfologia krwi obwodowej
... charakterystyczna dla stanu niedoboru żelaza. Natomiast wynik powyżej 110 fl może być najczęściej sygnałem niedokrwistości megaloblastycznej, związanej z niedoborem witaminy B12 lub/i kwasu foliowego. Nieznaczne podwyższenie MCV bywa spowodowane wzrostem ilości...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=3175