Zahir

Temat: Proszę o pomoc w interpretacji wyników
25,3 pg MCHC: 28,8 g/dl RDW: 7,6 Hb 12,3 g/dl, Tro: 259 m/mm3, MPV 8,5 fl Pt: 0,22%, PDW 10,1 AspAT 20 ALAT 12 Miałam robione tylko takie badania ponieważ lekarze...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=8532



Temat: Interpretacja wyników badań.
g/dl 14.3 (12.0-15.0) HCT% 40.3 (36.0-46.0) MCV fl 86 (81-97) MCH pg 30.6 (27.0-33.0) MCHC g/dl 35.4 (32.0-36.0) RDW % 14.7 (10-15) PLT 225 ( 150-400) MPV fl 8.7 ( 6.0-10.0)...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=6142


Temat: Tofik Border Radomski
W erytrocycie MCHC – 31.1 g/dl Płytki krwi 300 LYMPH 84.6 % LYMPH 15.9 RDW-SD 38.1 fl RDW-CV 13.4 % PDW 12.3 fl MPV 9.9 fl P-LCR 25.6 % ALT 43...
Źródło: dogomania.pl/showthread.php?t=70661


Temat: Bardzo prosze o interpretacje wyników (LUC 9% !!)
HDW 2,65 g/dl Płytki 230 10^3/ul MPV 8,5 fl PDW 55,1 % PCT 0,19 % MPC 25,4 g/dl OB 26 mm/h (!) Najbardziej niepokoja mnie wyniki LUC http://forum.gazeta.pl/i/emoticons/sad.gif Z góry dziękuje...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=761


Temat: Interpretacja wyników badania krwi i moczu
31,2 pg ok MCHC 34,3 g/dl ok PLT 175 tys/ul ok MPV 10,1 fl OB 4,00 (ale czego? mm/2h??) jeśli tak to jest ok Analiza moczu: Odczyn: 5,00 (to jest podejrzane, ... wysoka) Ketony: neg Nitrire: neg Leukocyty 25 Leu/ul (sporo) Erytrocyty neg Martwi mnie ta ilość bilirubiny w moczu, w ogóle powinnaś zgłosić się do lekarza. Wskaźniki czerwonokrwinkowe są ok, ale tzn,...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=257


Temat: Prośba o interpretacje wyników crp ob oraz morfologi !!!
g/dl MCV 67 fL PLT - Płytki Krwi 866 K/ul MPV 7,4 fL MIKROSKOPOWA OCENA ROZMAZU; Pałeczkowate 1 % GRAN. Obojętnochłonne 60% GRAN. Kwasochłonne 6% Limfocyty 25% Monocyty 8 %
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1535


Temat: PILNE: niskie płytki krwi!!!!!!!
neutrofile % 47,2 % (25-60) limfocyty # 4,04 tys/ul (2,5-8,5) neutrofile # 4,23 tys/ul (1,50-7,00) rdw-cv 13,7 % (11,6-14,8) pdw 13,7 fl (9-17) mpv 11,1 fl (9,00-1 monocyty 0,53 tys/ul (0,00-2,30) monocyty 5,9 % (0,0-15,0) limfocyty 4,04 tys/ul (2,50-8,50) limfocyty 45,0 % (25,0-50,0) eozynofile 0,16 ty/ul (0,10-1,20) eozynofile 1,8 % (1,0-5,0) wyniki nieznacznie sie różnia normami OBNIŻYŁO SIE MCV I MCH PROSZE...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=11360


Temat: jeśli można - interpretacja wyników dziecka
... [g/dL] HCT 38,1 [%] MCV 76,4 [fl] MCH 26,5 [pg] MCHC 34,6 [g/dL] RDW-CV 13,2 [%] RDW-SD 35,9 [fl] PLT 671 [10'3/uL] MPV 9,1 [fl] PDW 10,0 [fl] P-LCR 18,1 [%]...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=7360


Temat: macha rekami
Witam Marcinek ma zapalenie oskrzeli :( a to jego wyniki badan :( WBC-leukocyty 3,3 tys/ul N: [4,4-11,3] HGB-hemoglobina 11,3 g/dl N: [14-17,5] HCT-hematokryt 36% N: [40-52] MCV 79,8fl N: [80-96] MCH 25,1 pg N: [28-33] MCHC 31,4 g/100 N: [33-36] plytki krwi PDW 9,6 fl N: [11,5-14,5] MPV 8,2fl N: [9-13] P-LCR 12,1% N: [13-43] rozmaz LYMPH% 47,6% N: [25-40] MXD% 22,3%...
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=171943


Temat: Ciążowe pogaduchy cz. I
... MCV 90.4 fL norma 80.0-97.0 MCH 30.6 pg norma 27.0 - 31.2 MCHC 33.8 g/dL norma 31.8 -35.4 RDW 14.7 % norma 11.6-18.9 PLT 294. K/uL norma 135-350 MPV 6.94 fL...
Źródło: forum.axxa.com.pl/viewtopic.php?t=1708


Temat: Kora, już w swoim domu!!
... Mocznik: 53,1 mg/dl Uwagi: mocznik wyrażony w mg/dl bilirubina całkowita n.do 0,6 Morfologia krwi MCV (ŚOK): 98,9 fL(=) MCH (ŚMH): 23,1 pg(=) MCHC (ŚSH): 23,4 g/dL(=) OB Erytrocyty: 6,57 mln/mm3(=) Hematokryt:...
Źródło: labradory.info/viewtopic.php?t=12571


Temat: Bardzo prosze o interpretacje wyników (LUC 9% !!)
PCT 0,19 % MPC 25,4 g/dl OB 26 mm/h (!) w zależności od tego - ile masz lat OB- N: dla kobiet poniżej 50 r.ż. mniej niż 20 mm/h N: dla...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=761


Temat: wyprowadzka z Tłustostanu :)
... 4,71 (norma uL 4,20-5,20) HGB 12,1 (norma g/dl 12,00-16,00) HCT 38,1 (norma %35,0-47,0) MCV 80,9 (norma fL83,-101,0) MCH 25,5 (norma pg 28,0-32,0) MCHC 31,8 (norma g.dL 32,0-36,0) PLT 358 (norma 10^3uL...
Źródło: dieta.pl/grupy_wsparcia/showthread.php?t=3914


Temat: czy to niedoczynność tarczycy?
... hemoliza MOCZ CW 1025 pH 6 Bilirubina (-) Cukier (-) ASPAT 23U/l (norma 5-30) ALAT 39U/l (norma 5-33) GGTP 20 U/l (norma 9-25) EKG w normie Ciśnienie 125/80 01 czerwiec 2010...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3790


Temat: Morfologia-wyniki
... Eozynofile 2,8% 1,0 5,0 Bazofile 0,5% 0,0 2,0 Amylaza w surowicy 32 U/l 25 125 Potas 3,90 mmol/l 3,50 5,50 żelazo 19,5 5,5 25,8 Powiedzcie co sądzicie o tych wynikach? Czy...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=6384